خانه تاب آوری ایران

وبلاگ پشتیبان اولین خانه تاب آوری ایران

خانه تاب آوری ایران

وبلاگ پشتیبان اولین خانه تاب آوری ایران

خانه تاب آوری ایرانیان

خانه تاب آوری ایرانیان: در سال ۱۳۹۳ رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان در پی ایجاد رسانه ای مختص تاب آوری برآمد و این اتفاق یا ایده، در زمستان سال مذکور محقق شد.

فهرست عناوین این مطلب [پنهان]

خانه تاب آوری ایرانیان

خانه ای برای تاب آوری همه ایرانیان

در سال ۱۳۹۳ رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان در پی ایجاد رسانه ای مختص تاب آوری برآمد و این اتفاق یا ایده، در زمستان سال مذکور محقق شد.

در ابتدا بر سر این موضوع که دستور کار وبگاه جدید با موضوع تاب آوری به چه صورت باشد اختلاف نظراتی وجود داشت. برخی از دوستان بر امتداد یافتنِ روال اصلی وب سایت مددکاری اجتماعی ایرانیان در مسیر انتشار جدیدترین یادداشتها و مقالات با موضوع تاب آوری تأکید داشتند.خانه تاب آوری برای ایرانیان

تعدادی دیگر از دوستان، پیشنهاد ایجاد یک رسانه آموزشیِ آنلاین با محوریت آموزش تاب آوری داشتند. به طوریکه در بستر این رسانه بتوان هم آموزش های تاب آوری را برای تعداد قابل توجهی از متقاضیان دریافت آموزش برگزار نمود و هم بشود از طریق این رسانه، حتی همایشاتی به صورت مجازی و آنلاین برگزار کرد.

در نهایت با توجه به زیرساختهایی که برای راه اندازیِ یک وبگاه تماماً آموزشی مورد نیاز بود و بسترسازی هایی که برای وب سایت مددکاری اجتماعی ایرانیان صورت گرفته بود و ناهمخوانی این دو وضعیت، قرار بر ایجاد یک وبگاه به عنوان زیر شاخه پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران شد.

وبگاه خانه تاب آوری ایرانیان با همراهی تنی چند از دوستان مددکار و روانشناس و نیز جامعه شناس ایجاد و فعال شد.

در ابتدای امر مجموعه یادداشتها و مقالاتی از علاقمندان به موضوع تاب آوری در حیطه های موضوعی متنوع منتشر شد. سپس زیر ساختهای آموزش تاب آوری به شکل مدرن مورد بررسی قرار گرفت.

با توجه به نیازسنجی های صورت گرفته از کیفیت آموزش های تاب آوری که تا آن زمان انجام شده بود، خلاء وجودی برخوردار بودنِ آموزش ها از هرگونه خروجی و یا نتایج قابل استناد از کارگاه های آموزشی به وضوح دیده شد که دقیقاً روی این موضوع متمرکز شدیم.

از آن روز به این گزینه فکر کردیم که چگونه می شود هم یک برنامه محتوایی آموزشیِ مناسب برای گروه هدف آموزشی طراحی کرد و هم چطور می شود توأم با آموزش، ارزیابی های لازم را صورت داد.

در ادامه، بر اساس ایده پردازی های صورت گرفته در اتاق فکر وبسایت مددکاری اجتماعی ایران، ایده پایش محور شدنِ آموزش ها بر پایه ترسیم سوسیوگرامِ آموزشی مطرح گشت.

پرورش این ایده و عجین شدنِ آن با مقوله آموزش های مددکاری اجتماعی و تاب آوری چندین سال به طول انجامید و طی این مدت، تحقیق و بررسی های لازم پیرامون موضوع پایش محور شدنِ آموزش های مربوطه از طریق ترسیم سوسیوگرام صورت پذیرفت.

کارگروه پایش برنامه های آموزشی از طریق رسانه های ایرانیان با حضور اساتید مطرح مددکاری اجتماعی کشور، در قالب اتاق فکر وب سایت مددکاری اجتماعی ایرانیان تشکیل شد و نقطه نظرات اساتید فوق الذکر با دقت هر چه تمام (باهدفِ پربار شدنِ هرچه بیشتر ایده اولیه) مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس طرح نهایی ارائه شده از سوی دکتر جواد طلسچی یکتا «مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان» پیرامون موضوع پایش محور شدنِ آموزش های تاب آوری از طریق رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان مصوب گردید و از همان زمان تاکنون کلیه آموزش های مبتنی بر رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان بر همین اساس اجرا می شود.

درباره خانه تاب آوری ایرانیان

خانه تاب آوری ایرانیان: در این مطلب به صورت کوتاه و مختصر، اصول و ارزشهای اخلاقی خانه تاب آوری ایران و ایرانیان را در وهله اول برای تیم تخصصی این رسانه و سپس برای همه مخاطبین گرانقدر مجموعه رسانه های تاب آوری ایرانیان تکرار و یادآوری خواهیم کرد.

در سال ۱۳۹۲ ایجاد وبگاه تاب آوری به عنوان شاخه ای از پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران تحت عنوان وبگاه خانه تاب آوری ایرانیان در دستور کار قرار گرفت و در زمستان سال ۱۳۹۳ محقق شد.

از سال ۱۳۹۳ تا کنون فعالیت های این وبگاه اینترنتی در راستای آموزش، پژوهش و توسعه تاب آوری در حیطه های مختلف موضوعی برقرار بوده است.خانه تاب آوری برای ایرانیان

خانه تاب آوری ایرانیان
خانه تاب آوری ایرانیان

آنچه وجه تمایز این رسانه با سایر سایتهای فعال تاب آوری می باشد، نوع نگاه متفاوت و رویکرد خاص این پایگاه اینترنتی بوده است که به صورت خلاصه شده و صرفاً بخشهایی از اصول و ارزشهای اخلاقی خانه تاب آوری ایران و ایرانیان به عنوان موارد مهم مورد نظر جهت این مطلب به شرح ذیل می باشند:

*آموزش منهای پایش و ارزیابی، صرفاً یک گردهماییِ قابل احترام و همراه با تصاویری یادگاری از یک نشست محترمانه به نام آموزش است و در واقعیت امر، یک برنامه آموزشی با کارکردهای واقعی و ماهیت اصلی آن نخواهد بود.

*اقدامات پژوهشی منهای کارکردهای عملیاتی و کاربردی بودنِ موضوعات مربوطه، تأثیری در ارتقاء رفاه و کیفیت زندگی و تاب آوری جامعه ایرانیان نخواهد داشت لذا چنین اقداماتی از دستور کار این وبگاه علمی پژوهشی به طور کل حذف گردیده اند.

*توسعه تاب آوری ایرانیان جز با آموزش مستمر، هدفمند و برنامه مند محقق نخواهد شد و می بایست از جوامع محلی، مناطق کم برخوردار و آسیب خیز آغاز بشود تا مهمترین میزانِ اثرگذاریِ خود را بر اقشار محروم و چه بسا آسیب پذیرِ جامعه داشته باشد.

*وبگاه خانه تاب آوری ایرانیان بر این باور است که توسعه تاب آوری در سایه ظرفیت سازی های برنامه مند و ایجاد زیرساخت های فکری – فرهنگی – اجتماعی در آحاد مختلف جامعه محقق خواهد شد.

*ایجاد و توسعه تاب آوری از طریق نهادینه سازیِ مؤلفه های تاب آوری در سایه آموزش هایی هدفمند، بر پایه نقشه راه و بر اساس استمرار یافتنِ روال آموزش های مربوطه محقق خواهند شد.

*این رسانه بر این باور است که هرگونه پیروزی و موفقیت در سایه یک فعالیت تیمی منسجم، متحد، همیار و همراه تحقق خواهد یافت و متقابلاً هرگونه فعالیت انفرادی و خارج از چارچوب کار تیمی، فاقد تأثیرات همه جانبه و ماندگار خواهد بود و با نوع نگاه و حرکت گروه محورِ رسانه خانه تاب آوری ایران و ایرانیان همخوانی ندارد.

*شناسایی افراد علاقمند و مستعد کارهای تیمی، قابل اعتماد و دانش پژوه، همواره در دستور کار این نهاد آموزشی – رسانه ای بوده است و از ابتدای فعالیت این مجموعه در قالب اجرای کارزارهای رسانه ایِ محتوامحور، در جهت شناسایی و جذب بهترین و مستعدترین افراد جهت حضور در تیم رسانه ای تاب آوری ایرانیان اقدامات لازم صورت پذیرفته است.

*خانه تاب آوری ایرانیان در سایه یک برنامه کاری مشخص و هدفمند در راستای اهداف والای این رسانه که برآیند آن “رشد و توسعه تاب آوری ایران و ایرانیان” می باشد، به لطف خداوند شاهد متعال، حرکتی رو به جلو را تجربه می کند.

*مجموعه رسانه های ایرانیان، در قالب رسانه هایی همسو و همگرا، با حفظ دستور کاری مستقل، به شکل مکمّل یکدیگر عمل نموده و مسیری مشخص و حساب شده را طی می نمایند.خانه تاب آوری برای ایرانیان

*امروز به حمد الهی و به واسطه تلاشهای تیمیِ افرادی صدیق و دانش پژوه، با گذشت بیش از یک دهه فعالیت رسانه ایِ چندوجهی، صاحب یک پایگاه خبری اختصاصی جامع تحت عنوان مددکارنیوز، یک خبرگزاری قدرتمند و مُدرن با نام رسانه تاب آوری و نیز وبگاههای قدیمی و دارای کسوت رسانه ای با عناوین خانه و باشگاه تاب آوری ایران و ایرانیان می باشیم.

*رشد و پیشرفت امروز رسانه های مثلثی ایرانیان! مرهون وجود افرادی مؤمن، صدیق، عملگرا و تاب آور” می باشد که در قالب اعضاء تیم تخصصی این رسانه گردهم آمده اند.

خانه تاب آوری ایرانیان برای همه

اولین خانه تاب آوری ایران iraniansocialworkers.ir: خانه تاب آوری ایران شاخه ای از رسانه تاب آوری: خانه تاب آوری (Iranian home of resilience) به عنوان مرکزی جهت انجام تحقیقات با محوریت موضوعات تاب آوری، انجام پژوهش های تخصصی متمرکز بر تاب آوری و نیز برگزاری آموزش های تاب آوری

به شکلی متفاوت با روشی منحصر به فرد (توام با ارزیابی میزان اثربخشی آموزش های انجام شده) حتی بصورت رایگان برای موسسات و سازمانهای مردم نهاد اجتماع محور، با هدف ترویج و توسعه و نهادینه سازی تاب آوری در جامعه، مجددا آغاز به کار نموده است.

شایان ذکر است سابقه فعالیت این پایگاه اینترنتی در حوزه تاب آوری، از دی ماه سال ۱۳۹۳ می باشد که برحسب مصوبات اخیر تیم تخصصی مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان، احیاء مجدد خانه تاب آوری بعنوان یکی از شاخه های مهم فعالیت های رسانه ای پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران در دستور کار قرار گرفت.

حوزه فعالیت خانه تاب آوری ایران، پژوهش محور و آموزش محور خواهد بود.

خانه تاب آوری ایران کجاست؟

قابل به ذکر است باشگاه تاب آوری ایران مستقر در پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز و خانه تاب آوری ایران به عنوان شاخه ای مستقل در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران، تحت نظارت و پشتیبانی فنی عملیاتی و تخصصی مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان فعال می باشند.

خانه تاب آوری ایرانیان
خانه تاب آوری ایرانیان

اولین خانه تاب آوری ایران iraniansocialworkers.ir

خانه تاب آوری ایران، اهداف، چشم اندازها و برنامه های پیش رو خانه تاب آوری ایران بر اساس مستندات موجود در همین پایگاه اینترنتی، در دی ماه سال ۱۳۹۳ به منظور ایجاد مرکزی برای دسترسی و هم افزایی فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف تاب آوری، با اهداف ذیل آغاز به کار نموده است:

  • ایجاد بانک اطلاعات جامع و روزآمد مقالات، با دسترسی آسان، رویه یکسان و رفع محدودیت های شکلی، زمانی و سازمانی موجود
  • معرفی متخصصین، پژوهشگران و اساتید در حوزه های مختلف تاب آوری جهت تقویت حقوق معنوی
  • فراهم نمودن بستری برای جریان سازی و مدیریت محتوای تاب آوری جهت جلوگیری از تضییع منابع مادی و معنوی جامعه متخصصین تاب آوری کشور، در روندهای تکراری و کلیشه ای کنونی
  • ایجاد زمینه مساعد برای بومی سازی مباحث مختلف تاب آوری در کشور
  • گسترش پایگاه های مجازی در حوزه تاب آوری ایران

کانال خانه تاب آوری ایران خانه تاب آوری ایران در شبکه اجتماعی تلگرام در مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۱۸ راه اندازی شد و شروع به کار کرد.

خانه تاب آوری ایران، مرکز رشد و توسعه تاب آوری مردمان ایران زمین

کانال خانه تاب آوری در تلاش است به موازات فعالیت سایر کانالهای معتبر و فعال مددکاری اجتماعی ایرانیان در شبکه اجتماعی تلگرام، به اطلاع رسانی در حوزه های مختلف تاب آوری اعم از جدیدترین یادداشت ها و مقالات تخصصی انتشار یافته در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی و مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران با محوریت تاب آوری به گونه ای متفاوت از قبل بپردازد.

اولین خانه تاب آوری ایران
اولین خانه تاب آوری ایران

اطلاعیه مهم خانه تاب آوری ایران: بدینوسیله به اطلاع مخاطبین گرامی مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان می رساند، با توجه به همپوشانی اسامی و عناوین برخی سایتها و احتمالا موسسات با کاربری تاب آوری، تاکید می گردد:

«خانه تاب آوری ایرانیان» به عنوان یکی از شاخه های پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران و نیز «باشگاه تاب آوری ایرانیان» بعنوان رکن اساسی فعالیتهای مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران (با برخورداری از تیم تخصصی توانمند اعم از روانشناسان، مددکاران اجتماعی و جامعه شناسان)، در هیچ کجای کشور دارای شعبه و یا نمایندگی همنام (با پسوند ایرانیان) نبوده و نمی باشد،خانه تاب آوری برای ایرانیان

لذا مستدعی است در برقراری ارتباط مبتنی بر حوزه تاب آوری با وبسایت مددکاری اجتماعی ایرانیان دقت نظر بیشتری لحاظ گردد.خانه تاب آوری ایرانیان

مخاطبین گرانقدر مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان می توانند مطالب مددکاری اجتماعی مبتنی بر موضوع تاب آوری را از هر دو پایگاه اینترنتی فوق الذکر به نشانی های iraniansocialworkers.ir/site و نیز MADADKARNEWS.IR که مورد تایید و تحت نظارت و پشتیبانی فنی و تخصصی مجموعه رسانه های ایرانیان می باشند دریافت نمایند.

بدیهی است در غیر اینصورت، هیچگونه مسئولیتی در ابعاد مختلف اعم از (صرفا بعنوان مثال) ویروسی شدن بدلیل مسایل فنی سایتهای میزبان و یا همچنین هرگونه مسائل و مشکلات و اختلافات احتمالی مالی و سایر موارد بر عهده رسانه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان نخواهد بود.خانه تاب آوری ایرانیان

اطلاعیه مهم خانه تاب آوری ایران

در پایان و توضیح مختصر از ضرورت صدور این اطلاعیه شایان ذکر است؛ بدلیل تجارب منفی پیش آمده در سنوات گذشته (که به جمیع جهات از ذکر جزئیات آنها معذوریم)، صرفا با هدف افزایش سطح شناخت و آگاهی مخاطبین این پایگاه اینترنتی، اطلاعیه فوق صادر گردیده و فاقد هرگونه ارزش قانونی دیگری می باشد.

همه چیز درباره مدیر و موسس خانه تاب آوری

درباره مدیر و موسس خانه تاب آوری دکتر جواد طلسچی یکتا

در ابتدای این مطلب لازم میدانیم به معرفی خانه تاب آوری ایرانیان (اولین رسانه تاب آوری کشور) و اهداف و اقدامات این نهاد بپردازیم و در ادامه به معرفی مدیر و موسس خانه تاب آوری دکتر جواد طلسچی یکتا خواهیم پرداخت.

اولین خانه تاب آوری ایران iraniansocialworkers.ir
اولین خانه تاب آوری ایران iraniansocialworkers.ir

خانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تخصصی تاب آوری کشور

خانه تاب آوری ایرانیان پایگاه جامع برای فعالیت و پژوهش در حوزه تاب آوری در جهت خدمت به مردم ایران است.

این پایگاه پژوهش هایی در حوزه تاب آوری انجام می دهد. همچنین خدماتی مانند آموزش تاب آوری به شیوه ای نوین و متفاوت را به هم میهنان ارائه می دهد.خانه تاب آوری برای ایرانیان

خانه تاب آوری ایران پایگاهی مستقل و انحصاری برای دسترسی سریع و بدون واسطه مخاطبان به تحقیقات و محتوای تخصصی در زمینه تاب آوری است. همچنین این پایگاه دسترسی هموطنان را به آموزش های حوزه تاب آوری راحت تر می کند.

خانه تاب آوری ایرانیان از سال ۱۳۹۳ تحت نظارت رسانه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان راه اندازی و ایجاد گشته است و تاکنون فعالیت های چشمگیری در عرصه های آموزش و تولید محتوای تخصصی تاب آوری داشته است.

این نهاد مستقل با چاپ کتاب سالیانه خود با عنوان کتاب خانه تاب آوری از پیشگامان تحقیق و آموزش در حوزه تاب آوری در ایران است.خانه تاب آوری ایرانیان

خانه تاب آوری ایران Iran Home of Resilience

خانه تاب آوری ایران، برای اولین بار در سال ۱۳۹۳، در رسانه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان ایجاد گردیده است و در هیچ کجای کشور شعبه و یا نمایندگی ندارد.

معرفی اهداف اولین رسانه تاب آوری کشور

از جمله بزرگترین اهداف خانه تاب آوری ایرانیان معرفی و فرهنگ سازی تاب آوری در جامعه ایران است.

از دیگر اهدافی که خانه تاب آوری ایرانیان دارد:

  • ایجاد بانک اطلاعات و مقالات علمی در حوزه تاب آوری برای استفاده دانشجویان و بیماران
  • ایجاد بستر مناسب پژوهش برای پژوهشگران در حوزه تاب آوری
  • معرفی متخصصین بومی در حوزه تاب آوری و همکاری با این متخصصین جهت آموزش و تولید محتوا
  • افزایش منابع و مطالب علمی در حوزه تاب آوری در ایران و به زبان فارسی
  • ایجاد کارگاه و کلاس جهت آموزش تاب آوری به علاقه مندان جهت عبور از مشکلات فردی و اجتماعی
  • چاپ کتاب خانه تاب آوری در جهت فرهنگسازی در حوزه تاب آوری

معرفی کتاب خانه تاب آوری ایران

یکی از اقدامات بی بدیل و منحصر به فرد خانه تاب آوری ایران، جمع آوری و چاپ محتواهای تولید شده توسط این نهاد در قالب کتاب خانه تاب آوری است. این کتاب با موضوع تاب آوری ششمین کتاب چاپ شده این نهاد خواهد بود. از این جهت که سلامت روان یکی از مهمترین اهداف خانه تاب آوری ایرانیان است.

بنابراین با توجه به گستره ی وسیع موضوع تاب آوری تولید و چاپ کتاب به شکل جامع تری به پوشش موضوعات اساسی و محوری حوزه تاب آوری کمک خواهد کرد. این کتاب در پاییز ۱۴۰۱ به چاپ خواهد رسید.

کتاب خانه تاب آوری شامل مطالب سال های ۱۴۰۰ تا پاییز ۱۴۰۱ در حوزه تاب آوری است که در پایگاه های سلامت نیوز، باشگاه تاب آوری ایرانیان و مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران منتشر گردیده است.

معرفی مجموعه رسانه های خانه تاب آوری ایران

بدینوسیله نشانی کلیه لینکها و نیز پایگاههای اینترنتی مبتنی بر مبحث تاب آوری در مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان جهت دسترسی هر چه آسانتر مخاطبین این پایگاه اینترنتی به یادداشتها، مقالات و تحقیقات و پژوهشهای تاب آوری اطلاع رسانی می گردد.

امید است تلاشهای انجام یافته توسط تیم تخصصی کارگروه تاب آوری در مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان تا این مرحله از اجرای برنامه های معین شده، رضایت خاطر مخاطبین این پایگاه اینترنتی را فراهم آورده باشد.

منتظر دریافت بازخوردها، انتقادات و پیشنهادات کاربران محترم، باهدف ارتقاء کمی و کیفی عملکرد این رسانه می باشیم.

  • خانه تاب آوری
  • باشگاه تاب آوری
  • کانال باشگاه تاب آوری در آپارات
  • کانال خانه تاب آوری در آپارات
  • کانال باشگاه تاب آوری در یوتیوب
  • کانال خانه تاب آوری ایران در یوتیوب
  • کانال تلگرام خانه تاب آوری ایران
  • صفحه اینستاگرام خانه تاب آوری ایرانیان
  • صفحه اینستاگرام باشگاه تاب آوری ایرانیان
  • صفحه باشگاه تاب آوری در فیس بوک
  • دامنهٖ اختصاصی خانه تاب آوری home-of-resilience.ir
  • دامنه اختصاصی باشگاه تاب آوری resilienceclub.ir
  • رسانه تاب آوری ایران talisweb.ir و دامنه های فرعی اولین رسانه تاب آوری ایران resiliencemedia.ir و socialresilience.ir

مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران

مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران آقای جواد طلسچی یکتا (با رزومه کوتاه: مددکار اجتماعی، کارشناس ارشد مدیریت دولتی و منابع انسانی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و نیز دکتری مدیریت راهبردی و سازمانی کوچینگ و مدیر ارزش آفرین کشور در جشنواره ملی آرمان برتر در سال ۱۳۹۷) می باشند.

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری: گزارش کوتاه از آموزش تاب آوری نظامی برای پرسنل وظیفه در نیروی دریایی استان گیلان که در مورخ بیست و چهارم اردیبهشت سال جاری برگزار گردید.

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

آموزش تاب آوری نظامی با تدریس مدیر و موسس خانه تاب آوری
کاری از روابط عمومی خانه تاب آوری ایرانیان

به اطلاع می رساند پیرو آموزش های فصلی تاب آوری نظامی که توسط ستاد مرکزی نیروی دریایی استان گیلان صورت می پذیرد، یک دوره آموزشی یک روزه تاب آوری نظامی برای پرسنل کادر و وظیفه نیروی دریایی استان گیلان در محل مسجد رسول اکرم (ص) برگزار گردید. آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

قابل به ذکر است در این کارگاه آموزشی تاب آوری نظامی که با تدریس دکتر جواد طلسچی یکتا مدیر و موسس خانه تاب آوری و بنیانگذار اولین رسانه تاب آوری اجتماعی ایران صورت پذیرفت، پیرامون ابعاد مختلف انطباق پذیری در محیط های نظامی و علل و عوامل کاهش میزان انعطاف پذیری نیروهای نظامی در پادگان ها و همچنین راههای عملیاتیِ ارتقاء سطوح کمّی و کیفیِ انعطاف پذیری و تاب آوری روانی نیروهای نظامی آموزش های لازم ارائه گردید.

شایان ذکر است در پایان این کارگاه آموزشی با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان در این کارگاه همراه بوده است که با مشارکت حداکثری حاضرین در دوره آموزشی محقق گردید.

تصاویری از کارگاه آموزشی تاب آوری نظامی در گیلان

کوتاه و مختصر درباره تاب آوری نظامی

تاب آوری نیروهای نظامی به دلیل تغییر شرایط در جنگ مُدرن دارای اهمیت زیادی می باشد، پیش زمینه ی زیستی هم نقش مهم در این مسئله دارد. مدیر و موسس خانه تاب آوری

در این متن در مورد تأثیر آموزش تاب آوری بر سازگاری و انعطاف پذیری روانی نیروهای نظامی توضیحاتی ارائه خواهیم دارد، همچنین جنبه های مختلف تاب آوری نیروهای نظامی را بیان خواهیم کرد.  مدیر و موسس خانه تاب آوری

در دنیای امروز که عملیات های جنگی مُدرن شکل متفاوتی پیدا کرده اند پرسنل نظامی ممکن است در شرایط عجیبی قرار بگیرند. امروزه نقش تاب آوری در سازگاری نیروهای نظامی و انتظامی افزایش چشمگیری داشته و باعث افزایش بازدهی پرسنل می‌شود. مواردی مثل وضعیت اضطراری و مبهم، چالش فیزیکی، محدودیت خواب و محدودیت کالری باعث فشار عصبی خواهد شد. مدیر و موسس خانه تاب آوری

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری
آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

ماهیت این‌گونه عملیات ها ایجاب می‌کند که پرسنل نظامی آمادگی و انعطاف خود را تا حد مطلوبی افزایش بدهند. در ادامه بیشتر در مورد تأثیر آموزش تاب آوری به خانواده‌های نظامیان و خود پرسنل توضیح خواهیم داد.

برای افزایش تاب آوری نیروهایی نظامی باید به خصوصیات فیزیولوژیک پرسنل هم توجه نمود.

پارامترهای مهم برای افزایش انعطاف و تاب آوری

برگزاری دوره آموزش تاب آوری نظامیان و خانواده هایشان باعث می‌شود اثرات منفی عدم موفقیت و استرسهای کاری کاهش یابد. البته انجام این کارها یک فرایند پیچیده دارد که فیزیولوژی و روان شناسی یک فرد را درگیر خود می‌کند. مسلما عواملی همچون جنسیت و محیط هم روی چگونگی انجام این آموزشها تأثیرگذار است.

امروزه میزگردهایی در سراسر جهان برگزار می‌شود تا راههای بهتری برای انجام این کار یافته شود. راهکارهای افزایش تاب آوری نظامیان به روز زمان در حال به روز شدن هستند. از جمله موارد کلیدی در ارائه ی راهکار تاب آوری می‌توان به تفاوتهای جنسیتی، تاب آوری فیزیولوژیکی، تمرینات هوازی و قدرتی، تحمل حرارتی، تأثیر طبیعت و… اشاره نمود.

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

عوامل شخصیتی یکی از مهم‌ترین پارامترهای آموزش تاب آوری نیروهای نظامی هستند. طبق تحقیقات بین‌المللی چند ویژگی اصلی کسانی که تاب آوری بیشتری از خود نشان داده اند را متمایز می‌کند.

افرادی که به لحاظ شخصیتی قابلیت انطباق بیشتری با محیط دارند کمتر با مشکلات تاب آوری مواجه شده اند. یکی از مواردی که تا حد زیادی تاب آوری فیزیولوژیکی سربازان را بالا می‌برد تمرینات قدرتی است. به طور کلی آمادگی جسمانی توانایی افراد را برای کنترل شرایط استرس زا افزایش می‌دهد.آموزش تاب آوری

توانایی افزایش تاب آوری نیروهای نظامی تا حد زیادی بستگی به ویژگیهای فیزیولوژیک دارد.

گرما به دلیل تأثیری که روی افزایش فشار خون و سایر پارامترهای فیزیولوژیک دارد ممکن است باعث بروز واکنشهای عصبی بشود. قابلیت تاب آوری در محیط سرد هم در طول یک عملیات نظامی اهمیتی بیشتر از انعطاف گرمایی دارد.

ریشه های امکان ایجاد تاب آوری اکثراً در کودکی افراد ایجاد می‌شود. انتخاب افرادی که زمینه ی افزایش تاب آوری را دارند راحتتر از ایجاد آن است. مدیر و موسس خانه تاب آوری

هنگامی که افراد درخواست عضویت در ارگانهای نظامی را می‌دهند به سن ۱۷ یا ۱۸ رسیده اند و جنبه های شخصیتی آنها شکل گرفته است. بنابراین برای افزایش تاب آوری نظامی باید به پیش زمینه های زیستی را هم در نظر گرفت. به طور کلی باید گفت آموزش انعطاف پذیری آسان نیست اما با انجام یک سری از متدها قابل انجام است.

درباره مدیر و موسس خانه تاب آوری

جواد طلسچی یکتا؛ مدیر و موسس خانه تاب آوری

جواد طلسچی یکتا، متولد ۱۳۵۷/۰۷/۲۰ ساکن شهرستان بندرانزلی، در سال ۱۳۸۱ بلافاصله پس از فارغ التحصیلی از رشته مددکاری اجتماعی، در قالب خدمت سربازی بعنوان لیسانس وظیفه مسئول بنداطفال زندان بندرانزلی شد و به مدت دو سال مددکار اجتماعی زندان بندرانزلی بوده اند و تجارب بسیار مهمی در این دوران کسب نمودند.

وی پس از اتمام دوره سربازی در کشور ارمنستان به تحصیل در رشته های تحصیلی موسیقی کلاسیک و نیز روانشناسی به شکل آکادمیک پرداختند.

تأسیس کلینیک مددکاری اجتماعی

پس از بازگشت به ایران با تأسیس کلینیک مددکاری اجتماعی معراج با مجوز سازمان بهزیستی به طور مستقیم و میدانی به امور تخصصی مددکاری اجتماعی عمدتاً در شاخه های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و نیز فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست سازمان بهزیستی و همچنین اجرای طرح های مختلف در زمینه پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی پرداختند.

تأسیس وبسایت جامع مددکاری اجتماعی

از سال ۱۳۹۰ به موازات فعالیتهای عملیاتی و میدانی در حوزه مددکاری اجتماعی، پس از یک دوره شش ماهه نیازسنجی از وضعیت فضای رسانه ای و مجازی مددکاری اجتماعی کشور، در صدد تأسیس وبسایت جامع مددکاری اجتماعی برآمدند

و لذا با همفکری تعدادی از دوستان و نزدیکان این حوزه، زیر ساخت های لازم جهت تأسیس و راه اندازی وبسایت رسمی مددکاری اجتماعی ایرانیان را ایجاد نمودند و در نهایت در سال ۱۳۹۲ به شکل رسمی این رسانه جامع را با گستره پوشش رسانه ای ملی و فراملی ایجاد نمودند.

کارزارهای رسانه ای، وبسایت انگلیسی

پس از مدت کمی با اجرای چند کارزار رسانه ای با موضوعات متنوع اجتماعی در سطح کشور کاملاَ شناخته شدند بطوری که روزانه چند صد آی پی مختلف این رسانه را رصد می نمودند. پس از مدتی با توجه به خلاء روابط بین المللی که در این رسانه احساس شد لذا زمینه های لازم جهت ایجاد بخش انگلیسی این وبسایت فراهم گردید

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری
آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

و لذا وبسایت انگلیسی مددکاری اجتماعی ایرانیان نیز از سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را با همراهی پایگاههای متعدد در شبکه های اجتماعی مختلف آغاز نمودند.

قابل به ذکر است بر اساس تصمیمات تیم تخصصی این رسانه (مددکاری اجتماعی ایرانیان) قرار بر ثبت مطالب و تولید محتوای اختصاصی این رسانه بصورت کتاب به شکل سالانه تحت عنوان کتاب سال پایگاه شد لذا تاکنون طی ۱۱ سال فعالیت این رسانه، تعداد ۶ کتاب از محتوای تخصصی آن به صورت سالانه به چاپ رسیده است که همگی کتابهای در کتابخانه ملی ایران ثبت گردیده اند.

تأسیس خانه و باشگاه تاب آوری ایرانیان

قابل به ذکر است باتوجه به اهمیت مبحث تاب آوری، به موازات پرداختن این رسانه به مطالب تخصصی مددکاری اجتماعی در حوزه های مختلف، لذا مطالعه و پژوهش در خصوص مبحث مهم و نوین تاب آوری در حوزه های مختلفی همچون زنان، کودکان و نوجوانان، مدرسه، بیماران خاص و سایر موضوعات در دستور کار این رسانه قرار گرفت.

با سوق یافتن رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان به سمت و سوی تولید محتوای تخصصی در حوزه تاب آوری، برنامه ریزی هایی جهت ایجاد پایگاههای مستقل با کاربری متمرکز بر موضوعات تاب آوی در دستور کار تیم تخصصی این رسانه قرار گرفت لذا پایگاه تخصصی خانه تاب آوری ایرانیان به شکل رسمی از سال ۱۳۹۳ به عنوان یکی از زیر شاخه های این رسانه (مددکاری اجتماعی ایرانیان)

فعالیت خود را آغاز کرد و آقای جواد طلسچی یکتا از ان پس به عنوان مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان نیز در بین موسسات و نهادهای دولتی و غیردولتی فعال در حوزه اجتماعی و روانشناختی کشور شناخته شدند.

تأسیس باشگاه تاب آوری ایرانیان

دیری نپایید که با توجه به گستردگی فعالیتهای تخصصی در حوزه تاب آوری، به پیشنهاد ایشان باشگاه تاب آوری ایرانیان نیز به عنوان زیر شاخه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

که یکی از زیر مجموعه های مهم رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان می باشد ایجاد گردید که عملاً فعالیت های قابل توجهی در عرصه آموزش در سطوح مختلف استانی تا کشوری در حوزه آموزش تاب آوری در کارنامه آن به ثبت رسیده است.

سوابق تدریس در کارگاههای تاب آوری

تدریس در کارگاههای آموزش تاب آوری توسط دکتر جواد طلسچی یکتا، برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، خوارزمی، علامه طباطبایی، دانشگاه گیلان و سازمان های مختلف از جمله سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در کارنامه ایشان و البته با مشارکت و مدیریت اجراییِ باشگاه تاب آوری ایرانیان به ثبت رسیده است.

تحصیلات تکمیلی

قابل به ذکر است ایشان با توجه به زمینه های تحصیلاتی در حوزه های مددکاری اجتماعی و سپس روانشناسی بالینی (خارج از کشور) و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و منابع انسانی، علاقه وافری به موضوع کوچینگ داشتند لذا از سال ۱۳۹۷ به مطالعات راهبردی در این عرصه روی آوردند و در سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته مدیریت راهبردی و سازمانی کوچینگ (مدیریت کسب و کار) گردیدند.

مدیر ارزش آفرین کشور

مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان در سال ۱۳۹۷ به واسطه کلیه تلاشها و فعالیتهای تخصصی چندین ساله در حوزه های مختلف مددکاری اجتماعی و تاب آوری،

در نخستین جشنواره جایزه ملی آرمان برتر که در مورخ ۱۴ شهریور ماه ۱۳۹۷ در سالن شهید عضدی دانشگاه پیام نور برگزار شد، بعنوان مدیر ارزش آفرین کشور انتخاب شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

کتاب های منتشر شده

تاکنون تعداد ۹ کتاب به همت ایشان منتشر گردیده است که تعداد ۶ مورد از کتابها به همت ایشان از محتوای تخصصی رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان تهیه و گردآوری شده است

و همچنین تعداد ۳ کتاب دیگر نیز شامل یک کتاب تألیفی با عنوان “کار عملی در مددکاری اجتماعی” و دو کتاب دیگر با عناوین موضوعی پروژه بین المللی تاب آوری و نیز کتاب راهنمای اقدام در تاب آوری، با مشارکت ایشان به عنوان یکی از دو مترجمین کتابهای مذکور بوده است.

همکاری با رسانه ها

مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان طی سالهای اخیر با وبسایتها و خبرگزاری های مختلفی همکاری داشته است.

آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری
آموزش تاب آوری با مدیر و موسس خانه تاب آوری

ایشان ضمن همکاری با رسانه های متعدد در زمینه تهیه مصاحبه های خبری (در نقش مصاحبه شونده)، در زمینه تولید محتوای تخصصی در حوزه های مختلف اجتماعی، روانشناختی و تاب آوری نیز فعالیت های درخور توجهی داشته اند

بطوریکه طی سالهای اخیر بیش از یکصد یادداشت و مقاله تخصصی از ایشان در رسانه های مختلف همچون مهر، ایسنا، ایرنا، سلامت نیوز، مرور و سایر رسانه ها منتشر شده است. دکتر جواد طلسچی یکتا گزارشگر رسمی خبرگزاری سلامت نیوز نیز می باشند.

مدیر و موسس خانه تاب آوری مدیر ارزش آفرین شد

نخستین جشنواره جایزه ملی آرمان برتر، چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۳۹۷ با حضور مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان دکتر جواد طلسچی یکتا در سالن شهید عضدی دانشگاه پیام نور برگزار شد.

کتاب باشگاه تاب آوری

پنجمین کتاب سال مددکاری اجتماعی: بر اساس دستور کار وبسایت مددکاری اجتماعی ایرانیان مبنی بر گردآوری مطالب اختصاصیِ این پایگاه اینترنتی در قالب مجموعه یادداشتها و مقالات بعنوان کتاب سال، با مدنظر قراردادن میانگینِ قابل توجه عملکرد این رسانه در تولید محتوای تاب آوری و همچنین بر اساس هم اندیشی خردادماه تیم تخصصی رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان، کتاب سال ۱۴۰۰ پایگاه ایرانیان تحت عنوان «باشگاه تاب آوری» مصوب گردید که مجموعاً شامل مطالب انتشاریافته در خبرگزاری های سلامت نیوز و مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران از بهمن ماه سال ۹۹ تا تیرماه سال ۱۴۰۱ می باشد.

شایان ذکر است گردآورندگان این کتاب، جواد طلسچی یکتا و هما صدری می باشند و کتاب مذکور توسط انتشارات سخنوران در ۱۴۸ صفحه منتشر گردیده است که فایل الکترونیکی کتاب باشگاه تاب آوری را از اینجا دریافت نمایید.پنجمین کتاب سال مددکاری اجتماعی

پنجمین کتاب سال مددکاری اجتماعی
پنجمین کتاب سال مددکاری اجتماعی

کتاب باشگاه تاب آوری

جهت دریافت کتاب الکترونیکی باشگاه تاب آوری اینجا کلیک کنید.

تاب آوری اجتماعی

با افراد تاب آور یک جامعه موفق و پیشرونده است. افراد یک جامعه مانند سرنشینان کشتی هستند که برای رسیدن به مقصد و موفقیت باید با همدیگر همکاری کنند تا بتوانند کارایی خود را بهبود بخشند.پنجمین کتاب سال مددکاری اجتماعی

روش هایی وجود دارند تا افراد بتواند تاب آوری اجتماعی خود را افزایش دهند. اهمیت دادن به سلامت روانی عاطفی و جسمی یکی از ویژگی‌ های مهمی می باشد که جامعه تاب آور باید به آن اهمیت دهند. شناخت نقاط قوت و ضعف نیز می تواند بسیار کمک رسان باشد. تمرکز بر روی مهارت های حل مسئله نیز می تواند به تقویت تاب آوری کمک کند.

افرادی که می خواهند تاب آوری خود را تقویت بخشند بهتر است بر روی نواحیِ قوت خود تمرکز کنند تا بتوانند مشکلات را به خوبی کنترل نمایند.

فایده تاب آوری

تاب آوری اجتماعی این امکان را به افراد می‌دهد که انعطاف پذیر بوده و در برابر موانع و مشکلات بتوانند مقاومت از خود نشان دهند.پنجمین کتاب سال مددکاری اجتماعی

تاب آوری این قدرت را به افراد می بخشد تا در مقابل مشکلات طاقت فرسا و ناملایمات زندگی و جامعه کمر خم نکنند. در صورت بروز اتفاق هایی مانند بلایای طبیعی رفتارهای خود را کنترل کرده و تاب آوری از خود نشان دهند و به کمک هم بتوانند بر افسردگی و گوشه نشینی غلبه کرده و جامعه را از شرایط سخت و بحرانی نجات دهند.

ارتقاء تاب آوری اجتماعی باید دستور کار تمام افراد جامعه باشد.

نویسنده:
باشگاه تاب آوری Resilience Club
منبع
مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

خانه تاب آوری کجاست

خانه تاب آوری کجاست

چگونه والدین می توانند قدرت و تاب آوری خود را پیدا کنند؟
How Parents Can Find Their Strength and Resilience

خانه تاب آوری کجاست: اعتماد به خِرد خود، جامعه و پیوند شما با فرزندانتان می تواند به والدین در شرایط چالش برانگیز کمک کند.

والدینی که با مسائلی مانند خشونت، سوء مصرف مواد، و ناامنی غذایی یا مالی سر و کار دارند، اغلب از سوی جامعه احساس سرزنش، شرمساری و قضاوت می کنند. حتی ابتکارات خیرخواهانه ای که برای کمک به آنها طراحی شده است، اغلب فقط بر روی مشکلات و چالش هایی که با آن روبرو هستند تمرکز می کنند، گویی این کل داستان آنهاست.

خانه تاب آوری و فرزندپروری مبتنی بر جامعه

اما گروه جدیدی از برنامه‌های فرزندپروری مبتنی بر جامعه، میزبانی از نقاط قوت و خرد ذاتی این والدین را تأیید می‌کنند. این برنامه ها به والدین کمک می کند تا بفهمند که چه کاری را به خوبی انجام می دهند، به تخصص خود اعتماد کنند، به تاب آوری خود احترام بگذارند، و شاهد اهمیت عشق آنها برای فرزندانشان باشند.

سه سازمان تحت حمایت ابتکار GGSC’s Raising Caring, Courageous Kids برای کمک به والدین در شناخت نقاط قوت فرزندپروری خود، ترویج ارتباطات مثبت با فرزندان و افزایش توانایی آنها در تربیت فرزندان دلسوز و تاب آور کار کرده اند.

شرکت در این برنامه‌ها اغلب باعث می‌شود والدین – و همچنین فرزندان – شروع به تقویت حس هدفمندی خود در دنیا و بیان اهداف و رویاهای خود برای آینده کنند.

فرزندپروری تاب‌آور  در خانه تاب آوری

سازمان خدمات اجتماعی لوتری مینه سوتا (LSS) با خانواده ها برای ایجاد ثبات و موفقیت در خانه همکاری می کند. LSS به والدین درگیر یا در معرض خطر درگیر شدن با سیستم رفاه کودکان کمک می کند.

پس از گوش دادن به نگرانی‌ها و نیازهای والدین، برنامه آنلاین «فرزندپروری تاب‌آور» را ایجاد کردند – یک تجربه یادگیری ترکیبی با ترکیبی از واحدهای آنلاین، جلسات حضوری، و فعالیت‌های یادگیری تعاملی. این برنامه نقاط قوت شخصیت مانند هدف، قدردانی، بخشش و عشق را ترویج می کند.

برای مثال، فعالیت‌های تمرکز حواس ممکن است شامل تنفس، یوگا یا استراحت‌های تجسمی باشد که والدین می‌توانند آن را امتحان کنند.خانه تاب آوری کجاست  خانه تاب آوری کجاست  خانه تاب آوری کجاست

در این برنامه داستان هایی وجود داشت که توسط والدین واقعی بیان شده بود که تجربیات مشابهی را تجربه می کردند. شنیدن سایر والدین امیدوار بود و به شرکت کنندگان کمک کرد تا به تصمیمات والدین خود اعتماد کنند.

همچنین به ایجاد چیزی کمک کرد که کارول دوک، استاد روانشناسی در دانشگاه استنفورد، آن را «ذهن رشد» می نامد، به این صورت که والدین در این برنامه به این باور رسیدند که توانایی های اساسی آنها می تواند از طریق کار و فداکاری بیشتر توسعه یابد.

خانه تاب آوری و برنامه های فرزندپروری

هدر کامیا، مدیر خدمات جوانان و خانواده مترو در LSS، می‌گوید که آنها یک برنامه فرزندپروری ایجاد کرده‌اند که با والدین در جامعه خود «جایی که هستند» ملاقات کرده‌اند. «باید این فرض را ایجاد کرد که همه والدین متخصص فرزندشان هستند. که آنها بینش و تجربیاتی برای به اشتراک گذاشتن داشتند.»

برای ایجاد یک مشارکت سازنده با والدین، ما همچنین باید اذعان می‌کردیم [که] سیستم‌هایی که ممکن است قبلاً تجربه کرده‌اند باعث شده است که بسیاری از آنها به این توانایی اعتماد نداشته باشند.»

به گفته آندریا هوسونگ، استاد روانشناسی و علوم اعصاب در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، این نوع مشارکت مبتنی بر قدرت ضروری بود. او به اشتراک گذاشت: «مشارکت با والدین در مورد دانشی که از قبل وجود دارد مهم است و به آن‌ها کمک می‌کند موانعی را که بر سر راه آن‌ها قرار می‌گیرد، بر اساس آن دانش از بین ببرند.

مجازی سازی این برنامه به والدین این امکان را می دهد که با سرعت خودشان و در فضای امن یاد بگیرند. والدین در مورد احساس احترام صحبت کردند. آنها احساس کردند که محتوا می تواند واقعاً برای هر والدینی ارزشمند باشد – نه فقط خانواده هایی که درگیر سیستم هستند.»خانه تاب آوری  خانه تاب آوری  خانه تاب آوری

کامیا گفت: برنامه‌ریزی فرهنگی پاسخگوی LSS، که تصدیق می‌کند چگونه نژادپرستی سیستماتیک و عدم دسترسی به نیازهایی مانند مراقبت از کودک، دستمزدها و فناوری‌های ضروری می‌تواند بر اعتماد والدین در تربیت فرزندشان تأثیر بگذارد، به والدین کمک کرد به خِرد خود اعتماد کنند و آنها را در موقعیتی قرار دهند که بتوانند به طور مثبتی رفتار کنند. فرزندان خود را برای انجام همین کار راهنمایی کنند.

خانه تاب آوری کجاست
خانه تاب آوری کجاست

لطف و تاب آوری الهام بخش در خانه تاب آوری

سازمان غیرانتفاعی شیکاگو UCAN در تلاش است تا از طریق آموزش و توانمندسازی، جوانان و خانواده های قوی بسازد. آنها برنامه “الهام بخش” را برای والدین جوان بین ۱۸ تا ۲۰ ساله ایجاد کردند که در مناطقی از شیکاگو با سطوح بالای خشونت، آسیب های خانوادگی و اجتماعی، و کمبود منابع، از جمله آموزش و شغل، زندگی می کنند.

هفته‌ای یک بار به مدت شش هفته، والدین در شام، بحث و فعالیت‌هایی با تمرکز بر ایجاد تاب آوری و افزایش مهارت‌های فرزندپروری شرکت کردند.خانه تاب آوری کجاست   خانه تاب آوری کجاست  خانه تاب آوری

فعالیت‌ها شامل کاشت بذر برای نشان دادن بخشش، علامت‌گذاری روی سنگ‌ها با جنبه‌هایی از زندگی‌شان بود که می‌خواستند نگه دارند یا رها کنند، ذهن‌آگاهی از طریق تصاویر هدایت‌شده، تمرین مهربانی با خود با صحبت کردن در آینه، و (محبوب‌ترین فعالیت) ایجاد تابلوهای بینایی. والدین افکار خود را در مورد هدف زندگی خود و اینکه چه کسی می خواستند بشوند یادداشت کردند و آن افکار را روی تابلوهای دید تزئینی که به گروه ارائه کردند، ساختند.

یک دیدگاه این بود که «یکی از ساختمان‌های متروکه در همسایگی را برای پسرم بخرم تا همیشه جایی برای زندگی داشته باشد» و دیگری «به بچه‌هایم یاد بدهم عشق چیست».خانه تاب آوری   خانه تاب آوری 

ایجاد تابلوهای بینایی به والدین این امکان را داد که خود را در دید بهتری ببینند و میراث احتمالی خود را تصور کنند و حتی منجر به افزایش شادی شد. این تمرینات منجر به لحظات آها شد، که در آن والدین می‌توانستند بگویند، بله، من این کار را انجام می‌دهم. بله، من یک هدف دارم. بله، من به مردم کمک می کنم. کری میلز، یکی از رهبران برنامه گفت: بله، من عشق را نشان می دهم.

خانه تاب آوری کجاست؟

ولما مک براید موری، استاد توسعه انسانی و سازمانی در دانشگاه واندربیلت و مشاور علمی UCAN، برای این والدین می‌گوید: «پیامدهای تجربیات نامطلوب دوران کودکی طولانی‌مدت است و اثرات آن می‌تواند بین نسل‌ها منتقل شود، که اغلب به روش‌هایی مشاهده می‌شود که والدین با آنها تعامل دارند و فرزندان خود را تربیت می کنند.»

او توضیح داد که این برنامه برای از بین بردن اثرات سرریز تروما بر خانواده ها از طریق عشق، بخشش و هدف طراحی شده است.

خانه تاب آوری کجاست
خانه تاب آوری کجاست

میلز می‌گوید ضروری است که اطمینان حاصل شود که آسیب‌هایی که این والدین متحمل شده‌اند، توانایی آنها را در تشخیص پتانسیل والدینی خود مخفی نمی‌کند. آنها تشویق شدند تا کارهایی را که مرتباً انجام می‌دادند و به دیگران کمک می‌کرد و توانایی آنها را در عشق ورزیدن نشان می‌داد، تصدیق کنند.

موری می‌گوید اقامت در خانه‌ای که والدین در آن حامی و مهربان هستند، احساس ارزشمندی، پذیرش خود و عشق به خود را در کودکان ایجاد می‌کند.

داشتنِ این اعتماد درونی می تواند به عنوان یک عامل محافظتی برای کودکان عمل کند و اتکای آنها به همسالان را به عنوان منبع اعتبار کاهش دهد. او می افزاید که این فرآیندهای حفاظتی زمانی حیاتی هستند که جوانان در جوامعی زندگی می کنند که احتمال قرار گرفتن در معرض خشونت افزایش می یابد.

خانه تاب آوری کجاست

خانه تاب آوری کجاست

خانه تاب آوری کجاست: اعتماد به خِرد خود، جامعه و پیوند شما با فرزندانتان می تواند به والدین در شرایط چالش برانگیز کمک کند.

خانه تاب آوری چیست؟

خانه تاب آوری چیست؟

مفهوم خانه تاب آوری چیست؟

خانه تاب آوری

مفهوم خانه تاب آوری چیست؟

خانه تاب آوری: مفهوم تاب آوری خانواده به ظرفیت خانواده، به عنوان یک سیستم کارکردی، برای مقاومت در برابر ناملایمات و پس زدن آنها اشاره دارد (والش، 1996، 2002، 2003، 2016a، 2016b).

یک فرض اساسی در نظریه سیستم‌های خانواده این است که بحران‌های جدی و چالش‌های مداوم زندگی بر کل خانواده تأثیر می‌گذارد و به نوبه خود، فرآیندهای کلیدی خانواده، واسطه سازگاری (یا ناسازگاری) برای اعضای فردی، روابط آنها و واحد خانواده است.

مفهوم تاب‌آوری خانواده، نظریه رشد خانواده و تحقیقات را در مورد استرس خانواده، مقابله و سازگاری توسط مک‌کوبین و همکارانش گسترش داد (هاولی و دیهان، ۱۹۹۶؛ مک‌کوبین و مک‌کوبین، ۲۰۱۳؛ مک‌کوبین و پترسون، ۱۹۸۳؛ پترسون، ۲۰۰۲).

در زمینه بالینی، یک چارچوب مفهومی تاب‌آوری خانواده توسط والش ایجاد شد که بر روی بدنه‌ای از تحقیقات سیستم‌های خانواده در مورد فرآیندهای مبادله‌ای در خانواده‌های با عملکرد خوب استوار است (Walsh, 1996, 2003, 2016a, 2016b).

یک لنز تاب آور به دلیل تمرکز بر ظرفیت‌های خانواده در مواجهه با موقعیت‌های سخت متمایز است. عوامل استرس‌زای بزرگ یا انباشته شدنِ تنش‌ها در طول زمان می‌توانند عملکرد خانواده را با اثرات موج‌دار در سراسر شبکه رابطه‌ای منحرف کنند.خانه تاب آوری  خانه تاب آوری

رویکرد و واکنش خانواده برای تاب آوری همه اعضا، از کودکان خردسال تا بزرگسالانِ آسیب پذیر، حیاتی است (Walsh, 2016a, b). به عنوان مثال، در مراقبت از سالمندان، بسیج یک تیم مراقبت از خانواده می تواند فشارها را بر مراقب اولیه کاهش دهد زیرا تلاش های خانواده برای حمایت از رفاه عضو سالمند را تقویت می کند (والش، 2012 a).

فرآیندهای معاملاتیِ کلیدی خانواده را قادر می‌سازد در زمان‌های بسیار پر استرس جمع شوند: اقدامات پیشگیرانه، رفع اختلالات، کاهش خطر اختلال عملکرد، و حمایت از سازگاری مثبت و تدبیر در مواجهه با چالش‌ها.

تاب‌آوری فراتر از مقابله، مدیریت شرایط استرس‌زا، بر دوش کشیدنِ بار یا زنده ماندن از یک مصیبت است.

این موضوع شامل پتانسیل تحول شخصی و رابطه ای و رشد مثبت است که می تواند از ناملایمات ایجاد شود.

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که زوج‌ها و خانواده‌ها، از طریق رنج و مبارزه، اغلب از طریق همکاری و حمایت متقابلِ قوی‌تر، محبت‌آمیزتر و باهوش‌تر ظاهر می‌شوند. (به عنوان مثال، مطالعه McCubbin، Balling، Possin، Frierdich، و Byrne، 2002، در مورد تاب آوری خانواده در مورد سرطان دوران کودکی را ببینید.)

در حالی که برخی از خانواده ها آسیب پذیرتر هستند یا با سختی های بیشتری نسبت به سایرین روبرو هستند، دیدگاه تاب آوری خانواده بر اساس یک اعتقاد است. که همه خانواده ها پتانسیل ایجاد تاب آوری در مواجهه با چالش های خود را دارند. home of resilience

خانه تاب آوری
خانه تاب آوری

حتی کسانی که آسیب های شدید یا روابط بسیار مشکلی را تجربه کرده اند، می توانند ترمیم و رشد را در طول زندگی و در طول نسل ها تجربه کنند (Walsh, 2007, 2016b).

دیدگاه های اکوسیستمی و توسعه ای

چارچوب تاب آوری خانواده ابعاد اکوسیستمی و توسعه ای تجربه را ادغام می کند.

عملکرد مؤثر بستگی به نوع، شدت و مزمن بودنِ چالش‌های نامطلوب و منابع، محدودیت‌ها و اهداف خانواده در بافت اجتماعی و مسیر زندگی دارد.خانه تاب آوری   خانه تاب آوری

مشابه رویکرد چند بُعدی فالیکوف (۲۰۱۲) با خانواده‌های مهاجر، هر خانواده در یک طاقچه اکولوژیکی پیچیده در نظر گرفته می‌شود که دارای مرزها و زمینه‌های مشترک با خانواده‌های دیگر و همچنین موقعیت‌های متفاوت با تلاقی متغیرهایی مانند جنسیت، وضعیت اقتصادی، قومیت و موقعیت در جامعه مرحله زندگی است.

تجربه هر خانواده از ناملایمات، ویژگی های مشترک و منحصر به فردی خواهد داشت. ارزیابی کل نگر شامل زمینه های متنوع است و هدف آن درک محدودیت ها و امکانات در موقعیت هر خانواده است.

نمای اکوسیستمی

از جهت گیری سیستم های زیست روانی-اجتماعی، ریسک و تاب آوری، مشروط به تأثیرات متعدد و بازگشتی است.

عملکرد و ناکارآمدی انسان شامل تعامل فردی، خانواده، جامعه و متغیرهای سیستم بزرگتر است. تأثیر متقابل آنها بر آسیب پذیری و تاب آوری در مواجهه با تجربیات استرس زای زندگی و شرایط مزمن تأثیر می گذارد.

تأثیرات ژنتیکی و عصبی زیستی ممکن است توسط فرآیندهای خانوادگی (اسپاتز، ۲۰۱۲) و منابع و محدودیت‌های اجتماعی-فرهنگیِ گسترده‌تر تقویت یا مقابله شود.

پریشانی خانوادگی ممکن است ناشی از تلاش های ناموفق برای مقابله با یک بحران طاقت فرسا، مانند از دست دادن ضربه روحی یک عزیز، یا استرس های تجمعی، یا تأثیر گسترده تر یک فاجعه بزرگ باشد (والش، ۲۰۰۷).

از منظر اکوسیستم، خانواده، گروه همسالان، منابع جامعه، مدرسه، محیط کار و سایر سیستم های اجتماعی را می توان به عنوان زمینه های تودرتو برای تاب آوری در نظر گرفت.

منابع فرهنگی و معنوی همچنین از تاب آوری خانواده حمایت می کند (مک کابین و مک کوبین، ۲۰۱۳؛ والش، ۲۰۰۹)، به ویژه برای کسانی که با تبعیض و موانع اجتماعی-اقتصادی مواجه هستند (بوید فرانکلین و کارگر، ۲۰۱۲؛ کیرمایر، داندنو، مارشال، فیلیپس، ویلیامسون، ۲۰۱، و ۲۰۱۱).

خانه تاب آوری
خانه تاب آوری

تأثیرات اجتماعی قدرتمند صرفاً نیروهای خارجی یا عواملی نیستند که بر خانواده ها تأثیر بگذارند. با درک پویا، با ریسک ها مقابله می شود و منابع از طریق عاملیتِ فعال در فرآیندهای مبادله ای خانواده بسیج می شوند، زیرا اعضا در محیط اجتماعی خود در حال هدایت و مذاکره در رابطه با خود هستند (Ungar، 2010).

نمای توسعه ای

دیدگاه توسعه‌ای در درک و تقویت تاب‌آوری ضروری است. تأثیر ناملایمات در طول زمان، با شرایط آشکار و در ارتباط با گذر چرخه زندگی فردی و خانوادگی متفاوت است.خانه تاب آوری   خانه تاب آوری

خانه تاب آوری چیست؟

خانه تاب آوری چیست؟

در این مطلب درباره خانه تاب آوری و تاب آوری خانواده و خانه و خانه تاب آور مطالب مهمی مطرح نموده ایم که در خانه تاب آوری ایران می خوانید.